2012. december 22., szombat

12. fejezet: Song of myself – Egy dal rólam

Reggelre nagyon hideg lett. Odakint szinte még a levegő is megfagyott. A zúzmara és köd elborított mindent, semmit se lehetett látni az ablakon keresztül. hajnalban Edgar még rakott a tűzre, így az nem aludt ki. Ennek köszönhetően a kis házikó lakói melegre ébredtek. Valamint Sunny kiáltására.
-          Edgar, Marcus és Tom bácsi! Ébredjetek! Az éjjel itt járt a Jézuska!
Edgar és Marcus morcos tekintettel lestek ki a meleg paplan alól. Az álmosságtól még nem láttak rendesen. Meg ugye aludni se aludtak rendesen az éjjel, Marcus horkolása miatt Edgar óránként felkelt, bosszúból addig dobálta bátyját, míg az is visszatért az álmok mezejéről…
Egyedül Tom kelt fel kipihenten. Mintha kicserélték volna. Eltűnt a sápadtság, a karika a szemei alól, és… mosolygott. A két fivér hirtelen fel se fogta, miért ugrál Sunny a szoba közepén. Jó pár percnek el kellett telnie, amíg észrevették a babát a kezében. Mind a ketten ledöbbentek. Azt tudták, hogy a Jézuska nem létezik, de akkor ki tette oda a fa alá azt a babát? Edgar és Marcus összenéztek, Ed kis híján leesett az emeletes ágy tetejéről. Végül lemászott, hogy testvérével együtt szemügyre vegyék az ajándékot. Mind a hárman letelepedtek a kandalló előtti szőnyegre. Tom csak ült az ágyon, és mosolyogva figyelte családját. Majd amikor testvérei a rongybabán lévő szalag feliratát olvasták, Tom is közéjük ült. A két fivér a bátyjukra pillantott. Összeállt a kép. Szavak nélkül is.
-          Tom bácsi, látod, mit hozott nekem a Jézuska?
-          Látom, Sunny. Szép baba.
-            A legszebb, amit valaha is láttam! A kirakati játékok mind rondák ehhez képest! – mondta a kislány, miközben magához szorította az ajándékot.
-          Bár én nem játékot kértem karácsonyra…
-          Akkor mit? – kérdezte Marcus csodálkozva. A kislány a legidősebb fivérre nézett.
-          Azt kívántam, hogy Tom bácsi gyógyuljon meg!
Tom elérzékenyült.
-            Kicsi Sunny, én nem vagyok beteg. Csak fáradt. Sokat kellett beszélgessek a Jézuskával, hogy olyan ajándékot hozzon neked, amilyet szerettél volna. – mondta, miközben megsimogatta a kislány fejét.
Sunny elvigyorodott, felpattant, majd kirohant a szobából, egyenesen a konyhába. A két öcs kérdőn nézett fivérére.
-          Nehogy azt akard bemesélni, hogy… - kezdte Edgar a mondókáját.
-            De igen! – vágott közbe Tom, miközben összefonta karjait – Tegnap éjjel itt járt a Jézuska.
A két testvérnek tátva maradt a szája. Tom pedig hamiskásan vigyorgott.
-          De a te írásod van a szalagon! – vágott közbe Marcus.
-          Igen, hasonló az írás, talán direkt utánozták az angyalok!
Válaszolta mosolyogva Tom. Sunny pedig azzal a tálca bejglivel tért vissza, amit a szomszéd néni sütött nekik még tegnap. A három fivér és a kislány jóízűen falatozott, és utána karácsonyi dalokat énekeltek, miközben odakint ismét elkezdett szállingózni a hó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése